автор: Стефимир Гроздев, Bloomberg TVснимка: Krisztian BocsiГерманският канцлер Ангела Меркел търси солидарност

...
автор: Стефимир Гроздев, Bloomberg TVснимка: Krisztian BocsiГерманският канцлер Ангела Меркел търси солидарност
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Автомобилната индустрия е изключително съществена за успеха на Германия

автор: Стефимир Гроздев, Bloomberg TV

фотография: Krisztian Bocsi

Германският канцлер Ангела Меркел търси взаимност с немската автомобилна промишленост. Браншът би трябвало да остане водещ и мощен в изискванията на международната конкуренция, съобщи канцлерът в границите на откриването на Международното автомобилно ревю (IAA) във Франкфурт, пише Bloomberg TV.

" Това би трябвало да е нашата обща цел. " Държавата и промишлеността следва да си сътрудничат тясно, защото промишлеността има значима задача пред себе си с прекосяването към удобни за бизнес климата условия. Това излиза наяве от обява на немския седмичник Die Zeit.

Меркел не отговори непосредствено на митинга на деятелите за отбрана на климата против коли с дизелови и бензинови мотори, само че отсече следното: " Днес автомобилната промишленост е извънредно основна за икономическия триумф на нашата страна. " Тя обезпечава претовареност и сигурност на стотици хиляди хора.

По време на обиколката в границите на ревюто деятели от екологичната организация Greenpeace безусловно се качиха на покрива на автомобилните компании Volkswagen и BMW. Те се покатериха върху коли с мотори вътрешно горене, държейки табели с надпис " климатични убийци ". " Моля, изключете дизела и бензина, когато вършиме пакета за климата ", извика активистка.

Един от мотивите за митинга е проектът за запазване на климата на федералното държавно управление, който се чака да излезе на 20 септември. Групите за запазване на околната среда приканиха да се прибегне до огромна проява за неотложно прекъсване на колите, излъчващи въглероден диоксид. Групата " Пясък в мотора " възнамерява в неделя да блокира входа Международното автомобилно ревю с присъединяване на стотици хиляди души.

Преди две години Меркел използваше откриването на автомобилното ревю, с цел да организира спор с концерните по тематиката. По това време абсурдът отработените газове бе в апогея си. Сега тя осъзнава, че автомобилната промишленост е изправена пред свръхзадачата да понижи с 40% въглеродните излъчвания от колите до 2030 година Федералното държавно управление има намерение да подкрепя смяната политически, да вземем за пример като поддържа страната още повече в построяването на инфраструктурата за зареждане на електрически коли. Необходим е и стандарт за самостоятелно шофиране и работа с данните на водачите.

Цялата публикация четете тук. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР